Konfederasyon: federasyonlar ve derneklerin üst çatısı.
Yozgat Konfederasyonu: Yozgatlıların en üst çatısı.
Yozgat’ı giriş kat kabul edersek, konfederasyon o katların en üstündeki, yağmurdan, kardan, fırtınadan koruyan.
Korunak, sunak…
Bu günkü konumuzu “Yozgatlı Yozgat Konfederasyonundan ne ister” şeklinde belirledik lakin yanıtı tersten verelim istiyorum.
Yozgatlı Yozgat Konfederasyonu’ndan ne istemez?
- Yozgat’tan uzak olmasını istemez.
- Yozgatlıya rağmen hareket etmesini istemez.
- Ayrıştırmasını, bölmesini, ötekileştirmesini istemez.
- Gurbette Yozgat dışında farklı bir hava, rüzgar estirmesini istemez.
- Kısır çekişmelerin girdabında boş gündemlerin konfederasyonu olmasını istemez.
- Yozgat’ta yaşayıp da gurbete baktığında Yozgat’tan uzaklaşmış, gurbet tecrübesinden uzak fitne cehaletine bulaşmış bir konfederasyon istemez.
- Her yanı delik bir konfederasyon çatısı altında yağmurda, boranda, karda, rüzgarda ıslanmak istemez.
İstemiz oğlu istemez…
Ne istediğini söylemeye gerek var mı?
Yok!
Dün Yozgat Konfederasyonu’nun Kıymetli Başkanı Mehmet Deniz ve saygıdeğer yönetim kurulu üyeleri konuğumuzdu.
Evvela Yozgatlı’nın istemediklerinden konuştuk.
Sizler adına merak ettiklerinizi sorduk, samimi yanıtlar aldık.
Samimiyetle çıkılan yolculukta adı ne olursa olsun yönü Yozgat olan her oluşuma saygımızın olduğunu özellikle dile getirdik.
Sayın Deniz ve beraberinde kıymetli başkanlar Yozgat özelinde buluşmanın güzelliğini yaşamak istediklerini özellikle vurguladılar.
Yönlerinin Yozgat olduğunu ise; “Gurbette güçlü, etkin ve yetkin olan Yozgatlı’nın memleketine de aynı ölçüde faydası, katkısı olur” ifadesi ile özetlediler.
Öncelikle şahsi kanaatimi dile getirecek olursam, Sayın Deniz ve beraberindekiler samimiyetinden şüphe duymadığımız, halisane duygulara sahip Yozgatlılar.
Onların Yozgat hasletleri üzerinden, zengin bir duygu dünyasına sahip olduklarını biliyor ve inanıyoruz.
En az Yozgat’ta yaşayan bizler kadar hassas terazide olayları değerlendirdikleri muhakkak.
Bundan sonrası için yürüdükleri yol en az kendileri kadar bizi de ilgilendiriyor.
İlgilendiriyor çünkü, yol yorgunu bir Yozgat var karşılarında.
Ve daha fazla yorulmak, hırpalanmak istemiyor.
Yeterince ayrıştırılmış, duyguları yerle yeksan edilmiş, her şeye rağmen son bir umut devletine bağlılığın ötesine geçmeyen Yozgat’ın güven duyacağı hemşerilere ihtiyacı var.
O güvene layık olan, sahip olan Mehmet Deniz, ekibi ve Yozgat yolunda yürüyen herkese ihtiyacımız var.
Allah yollarını açık etsin.