Devlet ceza kesmez
65 yaş üstü sokağa çıkmasın, yoksa devlet ceza keser…
Maske takmadan sokağa çıkma, yoksa devlet ceza keser…
Karantinada isen sokağa çıkma, yoksa devlet ceza keser…
Pozitif vaka isen seyahat etme, insanların arasına çıkma yoksa devlet ceza keser…
Devlet kime ne için ceza keser.
Ey halkım ölme…
Ey halkım hastalanma…
Ey başımın tacı, dünyamızın bereket timsali yaşlı dünyamız son nefesini de corona virüsü kesmesin.
Ey halkım sağlıklı bir toplum, sağlıklı bir Yozgat, sağlıklı bir şehir için kurallara riayet et.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zaman zaman televizyon karşısına geçip alınan önemleri, kararları, ihtiyaçtan doğan kısıtlamaları anlatsa bu durumu siyasi zıtlaşma, kutuplaşma veya ceza olarak görmek kadar yanlış ve gaflet dolu bir turum ki.
Olmamalı, benim insanımın zihniyeti ve dahi anlayışı bu denli sığ olmamalı.
Sokakta maske takmanız için uyaran polise ya da bekçiye dikleşmek kime ne yarar getirir?
Yarın, pozitif vaka olarak ambulansla çaresiz bir şekilde yarım nefesle hastaneye götürüldüğünüzü düşünün.
Hemen yanınızda gözünüzün kökü, canınız, evladınızla o yolculuğu yaptığınızı gözünüzün önüne getirin.
Anne-babanıza sizin yüzünüzden hastalık bulaşmış ve onlardan biri hastanede sizin sebep olduğunuz hastalıktan vefat etmiş.
Düşünün, acı mı verdi?
Kader mi diyeceksiniz yoksa?
Onca kural tanımazlık ve inatlaşmalarınızı kaderin neresine koyabilirsiniz?
Nedenleri sıralasam bir tren boyu uzayıp gider!
Gereksiz streslerle, corona virüs kabusları ile bir yaşama mahkum olun demiyorum ancak, “devlet ceza kesmesin” mantığı ile ortaya koyacağınız tutum emin olun gün gelir sizi hastalıkla karşı karşıya bırakır.
Kaçamazsınız…
Bir kez daha yüksek sesle dile getirmek istiyorum; devlet ceza kesmez…
Devlet vatandaşının sağlığı için kaygılanır, düzenleme yapar, tedbir alır!
Kişinin devletle inatlaşması kendi ile inatlaşmasından başka da bir şey değildir.
Devlet ceza keser diyenlere son bir söz, cezayı kişi kendine keser bedelini bazen kendisi pek çok zaman ise sevdikleri öder.
Biz yine de Allah muhafaza diyelim, kadere tesir edecek insan iradesini ve aklını da bu süreçten lütfen görmezden gelmeyelim.
Olmaz mı?