Yozgatlı büyüsün ama Yozgat da büyüsün.
* Nüfusu birkaç yüzbinleri bulmasın ama, insanının ekmek, aş, gelecek kaygısı olmasın.
* Toprağındaki huzuru, betonlaşmış şehirlerdeki asgari hayatı değişmesin.
* ‘Göç’ kader, ‘hasret’ alın yazgısı olmaktan çıksın!
* Yozgatlı, bürokrasi ve siyaset arasında sıkışıp kalmasın.
Yozgat büyüsün ama Yozgatlı da büyüsün.,
* Bacalarından siyah dumanlar çıkan fabrikaların gölgesinde yaşam süren bir şehir olmasın.
* Birkaç yüz bin nüfuslu şehrin kaldırımları yürünmez diyarı değil ürettiği ile karnı doyan bir şehir olsun.
* Müreffeh hayatı betonların gölgesinde değil Çamlığın yeşili, bol oksijenli yayla havasında bulan bir şehir olsun.
* Toprağını unutan değil işlerken kazanan, kazanırken mutlu olan bir şehir olsun.
Daha ne mi olsun?
* Fabrikaların gölgesinde kalan değil, o fabrikalarda üreten bir şehir…
* Üretirken mutlu olan, mutluluğu yarınlarda bulan bir şehir…
OSB’LER VE YOZGAT!
Yozgat Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) geçmişi malumunuz. Yozgat’a kazandıranlar, emek harcayanlar, gayret sarf edenler var olsun.
Her hayırlı işte olduğu gibi maalesef OSB’de de fırsatçılar olsa da o gün temeli atılan ve zamanla boş kalan binalar dolmaya, makineler işlemeye başladı.
Dün bir OSB’yi nasıl doldururuz diye düşünürken bu gün Boğazlıyan’da arsa tahsisi yapıldı, şehir merkezinde 3’üncü OSB’nin ihalesi yapıldı ve ilk etapta 4 milyon TL ödenek tahsis edildi.
Yozgat adına geleceğin; üreten, üretirken kalkınan, kalkınırken öz topraklarında yarınlarını inşa eden Yozgatlı profili ve hedefine giden yolun gelişmeleri tüm bu yaşananlar. İnşallah yıl sonuna kadar Yüksek Hızlı Trenimizin seferlere başlaması ile ulaşacağımız yeri hayal dahi edemiyorum.
Yılların yorgunluğu elbette ki yılgınlıklara neden oldu. Beklentiler, ihtiyaçlara yetişememe Yozgat gibi yüzölçümü büyük şehirlerin ihmal edilmişliğinin bir anda telafi edilmesine mani oldu.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın göreve gelir gelmez memleketi Yozgat adına ortaya koyduğu irade ve duruşu bu anlamda oldukça önemli ve manidar.
Son olarak Bozok OSB’nin 23 Temmuz’da ihalesinin yapılmasını sağlarken 4 milyon liralık ödeneğin de çıkartılmasına vesile oldu.
Daha önce de Boğazlıyan OSB’de yer tahsisi yapılmıştı Sayın Oktay’ın girişimleri ile.
Yozgat OSB’de doluluk oranı her geçen gün artıyor.
Yozgat, devlet yatırımları almış ancak özel yatırımlar noktasında uzun yıllar kısır kalmış, yaşanan ekonomik ve sosyal eksiklikler yüzünden mevcudu da kaybeden bir il olmuş.
Yozgat Tedarik Zinciri Projesi çerçevesinde üretime, sanayiye ve üreticiye önem veren Sayın Oktay, bölgesel kalkınmanın da hamlesini atarak ekonomide birleştirici güç oldu.
Bozok OSB’nin ihalesinin yapılması akabinde 4 milyon liralık ödeneğin tahsisi noktasında gayretini ve ortaya koyduğu mesai büyük.
Bu konu üzerinde daha çok konuşacağız, sözü fazla uzatmadan şunu söylemek istiyorum Yozgat adına, yarınları adına atılan adımlar büyük, inşallah hayırlı da olacaktır.