Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından düzenlenen “16’ncı Öğrenci Etkinlikleri Haftası” başladı

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından düzenlenen “16’ncı Öğrenci Etkinlikleri Haftası” etkinlikleri 12 Mayıs tarihine kadar Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesinde devam edecek. Etkinlik yapılan açılış konuşmaları ile başladı.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2022 12:33
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2022 12:33
https://www.yozgatcamlik.com/
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından düzenlenen “16’ncı Öğrenci Etkinlikleri Haftası” başladı

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından düzenlenen “16’ncı Öğrenci Etkinlikleri Haftası” etkinlikleri 12 Mayıs tarihine kadar Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesinde devam edecek. Etkinlik yapılan açılış konuşmaları ile başladı.

Etkinliğin açılış konuşmasını Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi hocalarından Prof. Dr. Gölge Sarıkamış gerçekleştirdi. Sarıkamış konuşmasında, etkinliği düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Prof. Dr. Gölge Sarıkamış: “16.Öğrenci Etkinlikleri Haftası”, öğrencilerimizin akademik gelişmelerine ve kariyer planlamalarına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen fakültemizin önemli etkinliklerinden bir tanesidir. Bugün gerçekleştireceğimiz 16'ncı Öğrenci Kongresi fakültemizin tüm bölümlerinden öğrencilerimizin alanlarıyla ilgili bir konuyu veya yürüttükleri bir araştırmayı bilimsel bir ortamda sunmak amacıyla düzenlenmektedir. Öğrencilerimiz için başarılı ve verimli bir kongre olması dileğiyle sözlerimi tamamlarken, etkinliklerin düzenlenmesinde destek ve katkılarını sağlayan ve emeği geçenlere ve siz katılımcılara teşekkürlerimi ve saygılarımı sunarım” açıklamalarında bulundu.

“HEM HEYECANLANDIRIYOR HEM DE GURULANDIRIYOR”

Etkinliğin açılışında konuşan Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Atar, etkinliklerde öğrencilerin ortaya koydukları çalışmaları görmenin kendisini hem heyecanlandırdığını hem de gururlandırdığını söyledi.

Atar konuşmasında;” Geleneksel öğrenci etkinlikleri kapsamında her yıl düzenlenen ancak pandemi nedeniyle 2 yıl aradan sonra bu yıl on altıncısını düzenlediğimiz öğrenci kongresine hoş geldiniz. 3 gün sürecek olan etkinliklerimizin ilk gününde öğrencilerimizin sözlü ve poster bildirilerinden oluşan toplam 44 bildirinin yer aldığı bu öğrenci kongresiyle yeniden bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Her yıl düzenlenen bu kongrede öğrencilerimizin başarılarını, ortaya koydukları çalışmalarını dinlemek ve izlemek bizleri hem heyecanlandırıyor hem de gururlandırıyor. Bu etkinliklerimize katılım gösteren siz değerli katılımcılara, fakülte çalışanlarına ve bu etkinliği düzenlememize yardımcı olan sponsorlarımıza çok teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

ZİRAAT FAKÜLTELERİNİN MEMBAI

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi 16’ncı Öğrenci Etkinlikleri Haftası’nın açılışında konuşan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, konuşmasında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi için şuan Türkiye’de bulunan birçok Ziraat fakültesinin temelini oluşturduğunu, ziraat fakültelerinin membaı olduğu mesajını verdi.

Ünüvar:” : Hepiniz hoş geldiniz. 16'ncı Öğrenci Etkinlikleri Haftası’nda sizlerle birlikte olmaktan dolayı memnuniyet duyuyorum. Öğrencilerimiz için gerçekten ufuk açıcı bir kongre olacağını düşünüyorum. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Türkiye’nin en önemli ziraat fakültesi. 176 yaşında. Türkiye’deki şu anda sayıları oldukça fazla olan pek çok ziraat fakültesinin kurucu fakültesi. Ziraat fakültelerinin membaı niteliğinde. Bu nedenle burada bulunmaktan hakikaten çok memnuniyet duyduğumu ifade etmem gerekiyor. Tarım dediğimiz zaman insanlıkla bağdaşan bir fotoğrafı ortaya koyar. İnsanlık tarihi ile ilgili birtakım fotoğraflara, karelere baktığımız zaman insanlık geliştikçe hep onların tarımla, toprakla olan ilişkisi ortaya konur. Geçtiğimiz ay Hasankeyf’e gitmiştim. Orada çok güzel bir müze yapmışlar. Müzede insanlık tarihinin adeta bir devinimi var. Oraya baktığımız zaman her bir dönemde insanların o tarımla, gıdayla, toprakla olan ilişkisi irdeleniyor. Yani insanlık gelişim tarihi açısından, insanların ve insanlığın toprakla ilişkisinin gelişmesi yani o topraktan insanlar hem gıdasını elde ediyor hem kerpiç evlerle içinde yaşadıkları alanları inşaa ediyor. Dolayısıyla insanların toprakla olan ilişkisi son derece önemlidir. Benim hayatta en etkilendiğim şiir; Aşık Veysel’in Kara Toprak şiiridir. Hocalarımız muhakkak okumuştur ama öğrencilerimizin o 11 kıtalık şiiri duvarına assa veya her gün okusa yeridir diyebileceğim bir şiirdir. Bizleri mezun olduktan sonra acımasız bir dünya bekliyor. Rekabetin çok ağır olduğu, istihdamın oldukça zorluklarla beraber karşımıza çıkarttığı bir dünya bekliyor. Öğrenci kardeşlerimiz bu kongrede şüphesiz işin bilimsel yönünü konuşacaklar, değerlendirecekler. Öğrenci kongresinin hayırlı olmasını diliyorum. Hepinize sevgilerimi, saygılarımı ve muhabbetlerimi iletiyorum” dedi.

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından düzenlenen “16’ncı Öğrenci Etkinlikleri Haftası” etkinlikleri kapsamında; Etkinliğin ikinci gününde “Sektörle Buluşma ve Kariyer Günü” yapılacak. Etkinliğin üçüncü gününde ise “Cansuyu Bayramı” ve “Tarım Çevre ve Yaşam Bilimleri Şenliği” düzenlenecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.